De geschiedenis van de T-shirt

De T-shirt is al zo’n oud concept in de kledingwereld. Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen met de T-shirt? Het T-shirt kwam voort uit het grote ondergoed van de vorige eeuwen. Toen ondergoed gewoon nog een groot pak was. Dit grote ondergoed werd later in de 19de eeuw in tweeën gesplitst om het gemakkelijker aan en uit te trekken. Maar het T-shirt dat we nu kennen was toen nog niet zo populair als nu. Het T-shirt was eerst een deel van werkkleding. Het was makkelijk aan en uit te trekken en goedkoop. De eerste mensen die ze veel droegen tijdens hun werk waren mijnwerkers, havenarbeiders en boeren.

Van het leger naar de gewone mens

Een andere groep die het T-shirt droeg als deel van hun werkkleding was het leger en de marine. Het T-shirt was deel van hun onderkleding. Het was niet ongewoon om soldaten in hun legerbroek en T-shirt te ontsnappen als hun vrijetijdskleding. Het werd al langzaamaan wat populairder bij de gewone bevolking. Vooral bij de jongens. Maar het werd pas echt gewild in de 1950-er jaren toen acteur Marlon Brando werd gezien in een T-shirt in de film A Streetcar Named Desire. Het T-shirt was nu echt deel geworden van de alledaagse vrijetijdskleding.

Alan Red sterspeler in T-shirts

Een bedrijf die meteen goede zaken zag in T-shirts was de Magir Company. Dit Italiaanse bedrijf maakte T-shirts voor andere grote merken, tot het in 1996 zelf besloot een merk op te zetten; Alan Red & Co. Zijn eerste collectie werd geïntroduceerd in 1996 in Nederland en ze werden meteen een daverend succes. Zo’n groot succes dat Alan Red niet meer is weg te slaan in de kledingmarkt en hebben zich uitgebreid naar ondergoed en een hele lijn van shirts en jassen. Alan Red staat voor goede kwaliteit van natuurlijke materialen en wordt over de hele wereld verkocht.