Pas op voor nep kleding van Alan Red

De kleding van Alan Red is wereldwijd erg populair. Dit zorgt er helaas ook voor dat de kleding op grote schaal wordt nagemaakt. Dit gebeurt vooral in landen in Azië. Er worden exacte kopieën gemaakt van de T-shirts en ondermode van Alan Red. Deze kleding wordt voor veel minder geld verkocht dan je eigenlijk voor artikelen van Alan Red zou moeten betalen. Hieraan zou je dus eigenlijk al moeten zien dat er iets niet klopt. Als je in een winkel of op een markt in een bepaald land kleding ziet van Alan Red en je betaalt maar een paar euro voor een Alan Red T-shirt, dan weet je eigenlijk al direct dat dit niet een echt Alan Red T-shirt is.

Ben ik strafbaar als ik nep artikelen koop?
Het is strafbaar om dit soort kleding te kopen en in Nederland in te voeren. Het kan dus gebeuren dat je bij het passeren van de douane deze kleding moet inleveren en dat je een boete krijgt. In principe ben je strafbaar als je nep artikelen koopt van bij voorbeeld Alan Red. Zeker als je dit had kunnen weten vanwege de extreem lage prijs. Eén T-shirt wordt misschien bij de douane nog wel door de vingers gezien, maar als je meerdere kledingstukken hebt gekocht dan kan het goed zijn dat je een probleem hebt.

Loop het risico liever niet
Je kunt het risico dan ook beter maar niet nemen. Een Alan Red T-shirt of ander kledingstuk heeft nu eenmaal een bepaalde prijs. Daarvoor koop je de kwaliteit waar Alan Red voor staat. Dit is voor veel mensen de belangrijkste reden om voor dit bekende en goede kledingmerk te kiezen. Daarom is het niet verstandig om nep artikelen te kopen als je bij voorbeeld in een land in Azië op vakantie bent.