De verschillen in model van T-shirts

Een T-shirt wordt gezien als een soort eenheidsvorm. Elk T-shirt is in de beleving van de consument hetzelfde. Toch is dit niet helemaal waar. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen in de modellen van de verschillende shirts waar te nemen. Daardoor kan elk shirt op zichzelf een eigen identiteit hebben. Al moet hier wel een kleine kanttekening bij geplaatst worden. Wanneer gekeken wordt naar het originele T-shirt, het shirt in de T-vorm, is wel degelijk altijd hetzelfde. De verschillen zitten hem in een aantal andere zaken. Het is daarom ook leuk om eens te kijken waar deze afwijkende vormen dan in zitten.

De lengte van de mouw
Een belangrijk verschil in de shirts zit hem in de lengte van de mouw. Dat kan een hele lange mouw zijn, soms ook wel longsleeve genoemd. Ook kan het het bijna ontbreken van de mouw zijn. Daar tussenin zit uiteraard de meest gebruikelijke vorm van de mouw tot net boven de elleboog. De echte purist zal beargumenteren dat alleen deze lengte de echte T-shirtlengte betreft. In de meeste winkels vallen alle verschillende mouwsoorten echter vaak onder dezelfde noemer. Het is wel zo dat dit in de meeste gevallen het grootste verschil is. De andere verschillen zitten hem in details.

De hals
Het andere grote verschil zit hem in de manier hoe met de hals wordt omgesprongen. De ronde hals is waarschijnlijk de meest bekende vorm. Toch is ook de V-hals al vele jaren zeer populair. Al vanaf het ontstaan van het T-shirt is er bovendien een verschil tussen shirts die uit één stuk bestaan en shirts die aan de voorzijde deels knopen hebben vanaf de hals tot net boven het middenrif. Dit kan ook een verschil zijn. Het is ook afhankelijk van het doel van het T-shirt wat de beste optie is. Gaat het om een ondershirt of een bovenshirt bijvoorbeeld.