In welke maat koop je een T-shirt?

Er is geen enkel ander kledingstuk waar zo multifunctioneel mee wordt omgesprongen als het T-shirt. Niet alleen zijn er heel verschillen in de modellen en kan het T-shirt zowel als ondergoed en als bovenkledingstuk worden gedragen. Ook is er veel variatie in de manier waarop met de maten van de shirts worden omgesprongen. Een T-shirt is over het algemeen verkrijgbaar in maten van XS tot en met XXL. Al kunnen in sommige gevallen en maatje kleiner en een maatje groter ook mogelijk zijn. Dit betekent niet dat iedereen altijd een exact passende maat koopt.

Levensstijl
Het kiezen van een T-shirt hangt sterk af van de lifestyle die je eropna houdt. Het is immers zo dat de manier waarop je je kleding draagt hier altijd nauw mee verbonden is. Iemand die bijvoorbeeld veel aan bodybuilding en krachttraining doet zal eerder geneigd een T-shirt te kopen dat net iets strakker zit. Terwijl iemand die zich meer met straatsporten bezighoudt een wat wijder shirt wil hebben. Natuurlijk is sport slechts één van de vele redenen waarom een bepaald shirt goed bij jou past. Daarnaast kan het ook liggen aan de andere kledingstukken die je draagt of is je stemming van grote invloed.

De pasvorm
Wat ook een belangrijk verschil kan maken is de pasvorm. Een shirt dat getailleerd is zal vaak net iets beter vallen in een maat groter dan een shirt dat in een recht model wordt gekocht. Terwijl het dezelfde persoon met dezelfde bouw betreft. Dit soort zaken kunnen allemaal meespelen omdat het voornaamste kenmerk van een T-shirt nog altijd moet zijn dat het goed zit. Wanneer het goed zit het shirt namelijk op zijn best. Probeer daarom ook altijd het ego opzij te zetten bij het kopen van een goed T-shirt. Dat de maat groter of kleiner is dan van andere shirts zegt niet altijd iets over jou, maar soms ook gewoon iets over het T-shirt.